Gyalogolj az egészségedért!

Tedd meg az első lépést – Gyaloglással az egészségért!

A gyors ütemű, intenzív gyaloglás egészséges táplálkozással kombinálva nem csak az egészséged számára lesz jótékony hatással, de rendkívül hatékony és gyors fogyást is eredményez.

Sokan nem tudják, hogyan kezdjenek el mozogni, sportolni. Évtizedekig nem csináltak semmit, elnehezült a testük, bátortalannak érzik magukat, hogy elmenjenek egy fitneszterembe, vagy egyszerűen csak arra hivatkoznak, hogy nincs idejük.

Neked is nehezen megy? Nem tudod, hogy kezd el?

Akkor a gyaloglás remek megoldás lehet. A legjobb, ha esténként, vacsora után elindulsz egyet gyalogolni. TV nézés helyett kiváló alternatíva. Persze, ha neked reggel van időd, csináld akkor!

Természetesen itt nem a sétálgatásra gondolok, hanem erőteljes, intenzív, ütemes gyaloglásra. 40-50 percen keresztül, hosszú lépésekkel, határozottan és erőteljesen gyalogolj! Előtte érdemes kitűzni egy útvonalat, amin végigmész. Ha ez túl sok lenne számodra, mert kezdő vagy, akkor kezdd 20 vagy 30 perccel, de legalább annyit menj, amitől kissé elfáradsz. Ha még ez is megerőltetőnek tűnik, közben beiktathatsz rövidebb pihenő szakaszokat, amikor csak lazán sétálsz.

Ne gondold, hogy unalmas lesz!

Közben figyeld magad, a testtartásodat, a járásodat, a légzésedet… és a gondolataidat. Észre fogod venni, hogy az elmédben megjelennek olyan gondolatok, amelyek le akarnak beszélni: „Nem bírom tovább…, Na, nekem ebből elég…, Inkább hazamegyek…., Micsoda hülyeség itt erőlködni, mikor jó film van a tévében…, Álmos vagyok….”  Ne hagyd magad, tarts ki és menj tovább! Tudom, ez talán a legnehezebb, de meg kell tanulnod legyőzni az elmédet, mert ez az egyetlen módja, hogy elérd a célodat.

Szeretnél gyors eredményt?

Általában minél többet és minél intenzívebben gyalogolsz, annál több kalóriát égetsz. Egy óra erőteljes séta kb. 560 kalóriát jelent.  Azonban semmi esetre se erőltesd túl a dolgot, hanem fokozatosan szoktasd magad az egyre nagyobb intenzitáshoz! Különösen fontos ez akkor, ha nagy a túlsúly rajtad.

Azért azt ne felejtsd el, hogy a fogyás sikere nagyrészt a megfelelő táplálkozástól függ, hogy mit, mikor és hogyan eszel; viszont ehhez szükség van a megfelelő mennyiségű és intenzitású mozgásra is. A kettő együtt szükséges.

Hogyan tudod megtartani az elért eredményt?

Ha már sikerült leadnod a súlyfelesleget, semmi esetre se hagyd abba a gyaloglást! A tapasztalat azt mutatja, hogy azok tudják tartósan megtartani az elért eredményt, akik továbbra is rendszeresen mozognak, sportolnak. Meglátod, milyen jó érzés lesz visszanyerni a fiatalos, mozgékony és energikus formádat. És persze ezzel együtt a magabiztosságot és bátorságot, hogy más mozgásfajtákat is kipróbálj. Ne késlekedj, kezdd el még ma!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük