Kell-e táplálékkiegészítőt szedni?

Miért van szükség táplálékkiegészítőkre?

Azzá válsz, amit megeszel! Sokfelé hangoztatják ezt, de vajon elgondolkoztál-e ezen az állításon? Milyen élelmiszerekkel táplálod a testedet? Megadod-e számára a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, amikre szüksége van a megfelelő működéshez? Vajon a számunkra nélkülözhetetlen tápanyagok megtalálhatóak-e az átlagos napi étkezéseink alkalmával elfogyasztott táplálékainkban? Vajon a táplálékkiegészítők és vitaminok fogyasztása csupán pénzpocséklás lenne? A válasz röviden NEM!

Bár sokféle táplálékot veszünk magunkhoz, nem is eszünk keveset, mégsem biztosítjuk szervezetünk számára, az egészségi állapotunk megőrzéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok minimális mennyiségét sem.

Napjaink rohanó életstílusa arra ösztönzi az élelmiszeripart, hogy a fogyasztói igényeknek legmegfelelőbb termékeket állítson elő. Az eredmény? Gyorsan elkészíthető, feldolgozott élelmiszerek, belső tartalom nélkül.
Az egészségünk megőrzése és vitalitásunk magas szinten tartása ma már személyes felelősségünk. Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget önmaga és családja egészségi állapota megóvásáért!

Az elmúlt 30 évben többet változott életterünk, mint az előtte lévő 1000 évben.
Elgondolkoztál már azon, hogy miért?

Mert az élelmiszereinkben felhalmozódnak a hormonszármazékok és kemikáliák, tápanyagtartalmuk rohamosan csökken, és bizony a környezetszennyezés is egyre jelentősebb méreteket öltött az utóbbi években.
Az életritmusunk  felgyorsult, ezzel együtt növekszik a stressz, a bizonytalanság érzése, és a különféle testi-lelki terhelések komoly kihívást jelentenek a mindennapokban. Ezek a tények jelentős hatást gyakorolnak immunrendszerünkre, egészségünkre.

 

Az első lépés,hogy rendszeresen biztosítsuk a napi megfelelő mennyiségű tápanyagbevitelt a megfelelő étrenddel, megfelelő testedzéssel, mozgással. Az egészség fenntartásához a szervezetünknek 28-féle aminosavra (ebből 8 nélkülözhetetlen), 15-féle ásványi anyagra, és 13-féle vitaminra, 3 többszörösen telítetlen zsírsavra, és enzimekre  van szüksége, amit a napi táplálkozásunkból nem tudunk fedezni, bármennyire is igyekszünk egészségesen táplálkozni. Ezért szükséges tápanyagokat kiváló minőségű táplálékkiegészítőkkel pótolni!

  „Fizess még az egészségedért addig amíg jó, mint inkább holnap, amikor már elromlott!”

A tökéletes megoldás természetesen az lenne, ha egy egyszerű vegyes étrenddel, zöldségben-gyümölcsben gazdag táplálkozással sikeresen el tudnánk látni a szervezetünket a szükséges mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal, nyomelemmel és egyéb fontos tápanyagokkal. Az utóbbi évtizedekben azonban jelentősen csökkent az élelmiszereink tápanyagtartalma. Elgondolkodtató, hogy már 1990-ben ahhoz, hogy ugyanannyi vitaminhoz jussunk 20-szor annyi káposztát vagy tejet kellett volna elfogyasztani mint a 60-as években, és ez a tendencia sajnos nem javul.

Egyszóval jobb, ha elfogadjuk azt, hogy táplálékkiegészítőket SZÜKSÉGES fogyasztanunk, ha egészségünket hosszútávon meg akarjuk őrizni!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük