Magas koleszterinszint, elhízás

A legnagyobb tévhit, amely felelős a mai magas koleszterinszint, elhízás, szívbetegségek és a korai halál jelenségekért.

Dr. Dwight Lundell amerikai SZÍVGYÓGYÁSZ az egész világot megdöbbentette üzenetével. Szerinte milliók halálát okozza, hogy nem beszélnek arról, hogy a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok állítanak. Ő is elmondja, hogy a cigaretta nagyon káros, de ebben szerinte az az emberek tudatos döntése, ha mérgezik magukat, ám van itt valami más is, amiről az emberek nem is tudnak.
“Mi orvosok a sok tanulás, a hatalmas tananyag felhalmozódása és az orvosi hatalom miatt gyakran meglehetősen hatalmas egóval rendelkezünk, ami nagyon nehézzé teszi, hogy beismerjük, ha tévedünk.
Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem.”

Az orvos 25 éves tapasztalattal háta mögött , több mint 5000 nyílt szívműtét után ismerte el, hogy tévedett.

“Évekig elfogadtam más híres orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a főorvosok álláspontját szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a magas koleszterin szint miatt alakul ki. Az elfogadott kezelés pedig a koleszterin csökkentő gyógyszerek receptre írása, és a meghatározott diéta, amely szigorúan csökkenti a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat butaságnak ítélték. Pedig látjuk, ez nem segített! Ezek a gyógymódok sem erkölcsileg, sem tudományosan nem igazak. Néhány éve kiderült, hogy a a szívbetegség valódi oka az érfalak folyamatos gyulladása. A hosszú múltra visszatekintő diétáztatás következmény a járványos elhízás és cukorbetegség, amelybe rengetegen belehalnak. Annak ellenére, hogy a lakosság negyede szedi a drága koleszterincsökkentő gyógyszereket és zsírszegényen étkezik, több amerikai fog meghalni ebben az évben szívbetegségben, mint valaha.

Az American Heart Association statisztikái szerint, 75 millió amerikai szenved szívbetegségben, 20 millió cukorbeteg és 57 millió diabétesz előtti állapotban van már. Egyre több a fiatal beteg minden évben. Egyszerűen megfogalmazva, ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását, a magas koleszterin szintet.  A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor. Ha a testben folyamatosan jelen vannak ezek a mérgek vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást idéz elő. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen étel.Ezek az ételek folyamatosan irritálják az ereket, amelyek képtelenek meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet.”

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük