Miért fontos a testedzés?

A testedzés a tartós egészség egyik titka

Valószínűleg már ezerszer hallottad, hogy a mozgás, testedzés mennyire fontos. Ez így is van. De itt sokkal többről van szó, mint csupán fogyás vagy izomépítés. Kicsit keményen fogalmazva, amikor nem mozogsz, egyre közelebb kerülsz a halálhoz. Ahogy öregszünk, gyakran vigyázunk a lépteinkre. Vigyázunk az erőfeszítéseinkre. Igyekszünk kímélni magunkat. Mire tartogatjuk az erőfeszítést? A halálunkra? Nem tudjuk magunkkal vinni.  A sport erősíti és edzetté teszi a szívet és ezáltal csökkenti a a szívinfarktusban való halálozás kockázatát. Felvidít és energetizál. Az alábbiakban nézzük csak a legfontosabbakat:

  • Javítja az agyműködést és az emlékezőképességet, a jobb oxigén-ellátás következtében tisztábban tudsz gondolkozni és a tanulás is könnyebben megy. Az edzés során növekszik az agy vérellátása és így több energiához és több oxigénhez jut.
  • A testtartást javítja azáltal, hogy a vázizomzatot megdolgoztatjuk. A rendszeresen végzett hát, has és egyéb izomgyakorlatok hosszútávon javítják a testtartást.

Összességében elmondhatjuk, hogy a testedzés az “örök fiatalság” egyik titka. Mit gondolsz mi lehet a másik?

Nem fogod elhinni: ez a tanulás. A testedzés közben az agy vérellátása is fokozódik, természetesen ennek is megvan a pozitív hatása. De ha szeretnél egészséges, fiatalos, aktív öregkort megélni, akkor tanulj, rendszeresen tanulj valami újdonságot, dolgoztasd az agyadat, az elmédet! 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük