Miért igyunk tiszta vizet?

A testünk 70%-a víz!
Egyáltalán nem mindegy, hogy az milyen víz…!

Földünk 70%-át víz borítja, melynek 0,46%-a ivóvíz.
Emellett összesen még 1,5%-nyi, emberi fogyasztásra alkalmas víz bújik meg a sarki jégtakarókban, a gleccserekbe fagyva, valamint réteg, illetve mélyvíz formájában. Azaz hiába fedi a föld 70%-át víz, igazából egy hatalmas sivatag foglyai vagyunk mindnyájan!

Nem mindenki lehet annyira szerencsés, hogy artézi kút fölött lakjon, de néhány liter igazán jó minőségű vízért azért nem kell átszelni az óceánt.Elég felszerelni egy vízszűrőt otthon, hogy tiszta, egészséges és frissítő vízhez jussunk

Ha (veszélyforrások nélkül) iható lenne a vezetékes víz, akkor azt célszerű is lenne fogyasztani. Egy köbméter még mindig 500 forint alatt van, a legdrágább szolgáltatói területen is. De a klórozott vezetékes víz valójában nem jó a szervezetünk számára, a csapvíz alternatívája tehát a tiszta víz, (tisztított víz)  és ebben a legtöbb orvos is egyetért (ők sem isznak natúr csapvizet). A vezetékes vizet márpedig klórozni kell, mert e nélkül nem kerülhet a hálózatba.

Az ÁNTSZ beszámolója…

A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Vízkészleteinket azonban több mint 60000 különféle vegyi anyag szennyezi. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és csak kb. 20 féle vegyi anyagot(!!!) képes kiszűrni! (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59.980 féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe. Az ÁNTSZ tájékoztatója szerint 475 településen, több mint 1,5 millió embert érint a vezetékes ivóvízarzén szennyezettsége Magyarországon.Több független vizsgálat is kimutatta, hogy az ivóvízben található, határérték feletti arzén szennyezettség növeli a bőr- és tüdőrák, nagyobb koncentrációknál pedig ezeken felül még a hólyag- és veserák kialakulásának kockázatát.

Ma Magyarországon egy átlagos csapból kiengedett víz ezt tartalmazza:

 • -klór
 • -arzén
 • -cisztamaradványok
 • -antibiotikumok
 • -hormonális fogamzásgátlók
 • -antidepresszánsok
 • -nyugtatók
 • -kábítószerek
 • -növekedési hormonok
 • -elhullott állatok tetemeinek molekulái
 • -és egyéb olyan anyagok, amiről jobb ha nem is tudunk!

Ezeket minden nap megiszod, még csak nem is tudsz róla. De nem csak te:  a gyereked, az allergiás, beteg ismerőseid, és mindenki, aki nem használ fordított ozmózisos víztisztítót. Sőt, ezzel főzöl és ezzel mosogatsz. Hogy ez miért baj? Olvasd el újra a listát kicsit lassabban, és gondold végig…!

Ha víztisztító kancsót használsz, akkor se legyenek illúzióid: egy 8-10.000 Ft-os víztisztító kancsó, olyan, mint halottnak a csók. Tudom, mert régebben nekem is az volt – a legjobb márkájú -, mert azt hittem, az is jó… Hát, súlyos tévedés. A klórt és a vízkövet viszonylag jól kiszűri, illetve még néhány egész nagy részecskét (hajszál stb.), ugyanakkor az oldott anyagok 90%-a benne marad a vízben, a szűrőben pedig elkezdenek tenyészni a különböző kórokozók,még olyanok is, amik a csapvízben nem is voltak benne… Ezért kell szigorúan cserélni havonta – na de a baktériumok akár néhány órán belül megduplázzák magukat…

“Nem baj, én ásványvizet iszom!”

Hallottál már az ásványvíz-átverésről?

A három legsúlyosabb probléma az ásványvíz fogyasztással kapcsolatban

ásványvíz kontra tisztított víz
Sok ásványvizes palack gyakorlatilag csapvizet, illetve egészségre ártalmas anyagokat tartalmaz.

Néhány éve a Pepsi leányvállalata, az Aquafina ásványvizeket forgalmazó cég a palackok címkéin beismerte, hogy egyszerű csapvizet árusítanak. Emellett időről-időre kirobban a botrány, amikor már nem tudják elkendőzni, hogy arzént, vagy esetleg más veszélyes méreganyagokat tartalmaz egy-egy víz. A Visegrádi ásványvíz esetében a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletében kimondta, hogy ez a víz gyermekek és csecsemők számára mérgezésveszélyes. (Ld. Feljelentették az Auchant arzéntartalmú ásványvizek miatt – HVG cikk)

Az óceánok felszínén Észak-Amerika méretű műanyag szemét kontinensek úsznak.

pet palackok az óceánon

A milliárdnyi palack jéghegynyi vastagságú, óriási úszó szigeteket képez, mert 150 év kell egy átlagos flakon lebomlásához. Ez a helyzet mindössze 1-2 évtized alatt alakult ki. Mi lesz a következő években, évtizedekben…? Tehát a műanyag palackok durván környezetszennyezőek. Emellett folyamatosan rákkeltő méreganyagok oldódnak ki a PET palackok falából, amit megiszunk. Erről persze nem szólnak az ásványvíz reklámok.

Rengeteg pénzt kidobsz az ablakon, a cipekedésről nem is beszélve

Egy gyors számítás, hogy milyen költséges az ásványvíz fogyasztás: egy átlagos 3 tagú család 5 év alatt 360.000 Ft-ot költ csak ásványvízre! Ebből elmehetnétek a tengerpartra nyaralni, vagy befektethetnéd, hogy ne kelljen izgulnod nyugdíjas korodra…

Az alábbi víztisztítóval akár 4 Ft / liter áron ihatod a vizet, és százezreket megspórolhatsz. Olvass tovább!

Nézzük a pénzügyeket!

Víztisztító kontra ásványvíz

Ez egy alulbecsült számítás olcsó árkategóriájú ásványvízzel számolva. Szó szerint százezreket, milliókat spórolsz meg víztisztítóval az évek alatt, az egészségvédelem és a környezetvédelem felbecsülhetetlen erkölcsi értékéről nem is szólva…

6 rövid, de velős szakmai videó víztisztításról

1.) videó: Mit javasol a belgyógyász szakorvos?
Vegyünk víztisztítót, vagy ne?
Igyunk ásványvizet, vagy ne?

2.) videó: Én már nem iszom szarlét…
Fekália, élősködők, baktériumok, vírusok, ciszták a vízben
Az RO víztisztító ettől is megszabadít

3.) videó: Hogyan működik pontosan a reverz ozmózis / fordított ozmózis elven működő vízszűrő?
Miért nem érdemes más típust venni?

4.) videó: Egyszerű beszerelni!
Teljes videó-segédlet

Kattints ide a rövid videókhoz »

Nehéz szavakkal visszaadni azt az életminőség változást, azt az egészségi változást, és azt a szemléleti változást, valamint azt a változást, ami a gondolatvilágomban ment végbe, pusztán azért, mert elkezdtem VALÓDI TISZTA vizet inni. Az íze pedig csodálatos! Sok kisgyerek nem hajlandó mást inni, miután megkóstolta a Tiszta Vizet! Ők még tudják, mi a jó nekik.
(Forrás: Terjéki Nóra)

Tanácsadás és víztisztító rendelés: +3670/4547016

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük