A sikeres fogyókúra egyik nélkülözhetetlen eleme

A sikertelen fogyókúrák egyik oka lehet a lassú anyagcsere, de mit kellene tenned annak érdekében, hogy felpörgesd!

A rossz anyagcsere nem csak a fogyás ütemét lassítja, de a közérzetet is erősen befolyásolják az általa okozott tünetek. A megfelelő anyagcsere valamennyi sejtünket ellátja mindennel, amire szüksége van, a szükségtelen salakanyagokat pedig a lehető leggyorsabban eltávolítja, és a könnyedség érzését hagyja hátra. A sikeres diéta egyik kulcsa, hogy folyamatosan pörgésben kell tartani az anyagcserét. A gyors eredményt ígérő koplalások, diéták egyik nagy hátránya, hogy lelassítja az anyagcserét és ezáltal a salakanyagok nem vagy csak részlegesen, lassan távoznak el a testünkből.

Hogyan gyorsíthatod fel az anyagcserédet?

Rendszeres súlyzós és kardióedzésekkel

Az anyagcsere fokozásához kiváló lenne rendszeresen 5-10 kilométert futni vagy intenzíven gyalogolni, vagy hetente párszor jól megizzadni az edzőteremben. (A súlyzós edzések nemcsak az anyagcserét és a zsírégetést segítik. Számos tanulmány szerint javítja a mentális képességeket és az időskori feledékenység is késleltethető vagy akár megelőzhető általa.)
A legjobb módszer azoknak, akik a sporttal szembeni teljes ellenszenvük ellenére, mégis fokozni szeretnék az anyagcseréjüket egy kiadó túrázás, de remek alternatíva lehet a tánc is. Ezt már igazán mindenki megengedheti magának.

Naponta 3-4 étkezés

Alapvető táplálkozási elv, bizonyára már Te is hallottad sokszor, hogy az étkezés maga gyorsítja az anyagcserét. Többször kisebb étkezések, szemben a 3 nagy adaggal. Amikor a szervezeted nem kap ételt, az anyagcsere lelassul. Hiszen védekezik az éhezés ellen és raktározni kezd. Ha rendszertelenül és/vagy ritkán eszel, akkor erre felkészül. Azonban ha sűrűnbben, 3 óránként eszel kisebb adagokat, akkor kiszámíthatóvá teszed az utánpótlást a szervezeted számára. Így ráadásul nem is fogsz megéhezni!

Napi 2-3 liter tiszta víz

A víznek többek között az a szerepe a szervezetedben, hogy az anyagcserédet felgyorsítsa. A dehidratáltság miatt még éhesnek is érezheted magadat, így fordulhat elő, hogy többet eszel a kelleténél, pedig egyszerűen csak szomjazik a szervezeted. Naponta legalább 3-4 liter cukormentes folyadék elfogyasztása javasolt, de minimum 2 liter víz, méghozzá tisztított víz. Csak ennek segítségével tudja minden egyes sejtünk és szervünk megfelelően ellátni feladatát. Hogy miért? Itt megtudhatod!

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás nemcsak a fogyókúrát segíti azáltal, hogy fokozza az anyagcserét, de a salakanyagok és egyéb káros anyag kiválasztásával megakadályozza a szervezet elsalakosodását, ami számos betegség kialakulásának lehet az oka. Tehát az egészséghez vezető út egyik legfontosabb lépése.

Tehát csupán csak ennyi?

Figyelj az étkezéseidre, igyál sok vizet, sportolj rendszeresen és el fogod érni a céljaidat!

Ezzel már nagyon sokat megtettél az egészséged érdekében. Kattints ide és olvasd el, mi az amit még feltétlenül fontos szem előtt tartanod, ha fogyni szeretnél.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük